AFDELINGSNIEUWS
LAATSTE NIEUWS

Geplaatst: 16 juli 2022

Seizoenafsluiting 25 juni 2022

Seizoenafsluiting 2022 in Zuilichem & Brakel

Op zaterdag 25 juni jl. hadden we seizoenafsluiting in twee plaatsen: Zuilichem en Brakel, van de gemeente Zaltbommel.

Barry had haar achtertuin beschikbaar gesteld voor een deel van seizoenafsluiting. De puzzeltocht vond in Brakel plaats, buren van Zuilichem.

Om half elf morgens verzamelden in totaal 20 mensen in de achtertuin te Zuilichem. Daar werd eerst koffie of thee gedronken, aangevuld met wat lekkers. Na zelf meegebrachte lunch gingen we met allen naar Brakel.

Hester en Barry organiseerden de puzzeltocht met vragen (van ca 4,5 km). De antwoorden vonden plaats via digitaal (WhatsApps), dus een moderne versie.

Er werden in vier groepen verdeeld:
Groep 1: Martin, Linda, Ingrid en Damir
Groep 2: Dennis, Jannie, Ciska en Heleen
Groep 3: Govert, Carla, Nettie, Liesbeth en Bert
Groep 4: Bas, Peter, Merel en Joan

De puzzeltocht was wel beetje pittig.

Al gauw nam de groep 4 een verkeerde route, waardoor ze een paar vragen oversloegen zonder ze merkten. Onderweg kwam dat groep twee andere groepen tegen. Dat klopte niet, want het leek dat Bas, Peter, Merel en Joan de eerste twee groepen inhaalden.
Een flinke vergissing, waardoor ze terug moesten lopen naar de punt waar ze verkeerd gingen lopen. Uiteindelijk 1 km extra gelopen.

Een paar vragen gebeuren via QR code, andere vragen op papier (antwoorden via WhatsApps). Er zijn een paar instinkende vragen.

Bv. Bij vraag 20 Wie trouwden daar en wanneer?

Afbeelding met gebouw, buiten, hoog, steen  Automatisch gegenereerde beschrijving
 (Huis Brakel in Gelderse Landschap)

De meeste groepen hadden fout antwoord gegeven: Het naam van de echtpaar die op dat moment (25 juni 2022) trouwen. Het moest Barry en Simon te zijn en hun trouwdag was 20-12-1985.

Bas en Peter hadden onderweg hun beide twee oude collega’s ontmoeten. Twee mannen waren eerst de collega’s van Peter, later van Bas. Twee leuke ontmoetingen!
Twee dames uit die groep moesten wel even wachten op hen!

De eerste drie groepen kwamen op tijd aan op de eindpunt. Voor de vierde groep kwam ze veel later aan, terwijl Dennis en Linda op dat groep wachtten. Ruim 1 uur later. Dat groep moesten noodgedwongen een paar laatste vragen laten overslaan, want ze konden het niet vinden.
De rest was al daardoor naar Zuilichem vertrokken, i.v.m. voorbereiding van BBQ.

De vier mensen (Tony, Elly, Jan en Dicky) kwamen aansluitend aan de BBQ, want ze waren eerder verhinderd door andere afspraken.

Tijdens de BBQ werd de uitslag van de puzzeltocht (in totaal 22 vragen) bekend gemaakt:
Groep 3: 19 punten
Groep 1: 18
Groep 2: 17
Groep 4: 16
Govert, Carla, Liesbeth, Bert en Nettie wonnen elk een bak lekkere aardbeien!

Ter afsluiting van de BBQ eindigde de afsluiting met lekkere nagerecht: ijs.

Barry, bedankt voor het gebruik van het achtertuin! Hester en Barry, bedankt voor het organiseren van de puzzeltocht. We hadden ieder geval ervan genoten!
Het weer werkte over het algemeen wel mee, maar er waren wel wat even flinke buien!

In het jaar 2024 is er een volgende seizoenafsluiting, waarschijnlijk bij Peter en Liesbeth. Een jaar overslaan i.v.m. jubileumuitstapje in juni 2023 voor de leden!

Joan


 

ARCHIEF NIEUWS 2012, 2013, 2014 en 2015: